Кламер БГ - Новини: През септември ще бъде осигурен достъпът до Морска гара – Бургас

През септември ще бъде осигурен достъпът до Морска гара – Бургас

България

|
Пет, 25 Юли 2014г. 11:55ч.
През септември ще бъде осигурен достъпът до Морска гара – Бургас

SAMSUNG CAMERA PICTURESОт септември достъпът до Морска гара – Бургас реално може да бъде осъществен. Това каза пред медии изпълнителният директор на “Пристанище Бургас” ЕАД Николай Тишев, цитиран от БургасНюз.

Работници започнаха да разбиват стената, на която ще бъдат поставени двата портала – за пешеходци и велосипедисти, и за автобусите за круизи, които ще отвеждат до гарата. Пред медии Тишев припомни, че от 6-7 месеца говори за свободния достъп. “Хубаво е, че на сесията съветниците стигнаха до това решение – от портала край старата фрегата, покрай вълнолома да има пешеходен достъп, който да стига до Морска гара. А не идеите, които първоначално бяха входирани с докладна за прехвърляне на собственост от държава към община”, обясни Тишев. Още преди сесията той е подписал заповед за направа на портала и обеща, както и досега, всичко да свърши по план.

Изпълнителният директор се надява в началото на септември да е приключил и грубият строеж на трафик кулата, за да няма строителна техника, която да пречи на пешеходците. Камери и физическа охрана на портала ще съблюдават за реда. “Всичко може да се случи. По-добре да има повече предохранителни мерки, отколкото ако стане нещо, след това да мислим и да се чудим какво да правим”, обясни Тишев.

“Винаги съм заявявал, че до края на 2014 г. ние ще отворим достъпа. Защо общината тръгна по друг път, на практика силово да налага решения през Общински съвет, друг трябва да дава отговор. Хубаво е, че във вторник разумът надделя и това, което говорим от доста месеци ще се осъществи”.

Това, което ще се случи на улицата, зад оградата, е ангажимент на общината. Преди няколко месеца са водени разговори с кмета Димитър Николов, който е заявил, че в момента, в който започне правенето на портала, общината поема задълженията си да работи по района извън оградата на пристанището, който е общинска собственост.

Maritime.bg – България