Кламер БГ - Новини: Предизвестено от Бареков, още един депутат напусна парламентарната група на ГЕРБ

Предизвестено от Бареков, още един депутат напусна парламентарната група на ГЕРБ

България

|
Вт, 20 Май 2014г. 11:31ч.
Предизвестено от Бареков, още един депутат напусна парламентарната група на ГЕРБ

Даниел Георгиев стана четвъртият депутат, който напусна парламентарната група на ГЕРБ.

Синът на кмета на Ботевград е подал заявление за напускане на групата на ГЕРБ в 17.10 часа в понеделник, като остава независим депутат, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Часове по-рано обаче лидерът на "България без цензура" Николай Бареков тържествено предизвести напускането, като допълни, че ще отправи покана до напускащия да сеп присъедини към партията му

Даниел Георгиев не отговаряше на мобилния си номер. Напускането му се прогнозира от няколко дни, а самият Бареков неотдавна обяви, че има още един депутат на ГЕРБ, който ще напусне групата и ние ще го поканим да се присъедини към "България без цензура".

Бащата на Даниел Георгиев – Георги Георгиев, който е кмет на Ботевград от ГЕРБ, каза пред Mediapool, че сутринта е бил със сина си и той не го е информирал, че ще напусне парламентарната група на ГЕРБ.

"Няма такова нещо. Никога пред мен не е заявявал, че има намерения да напуска ГЕРБ. Не виждам и защо трябва да напуска парламентарната група. Синът ми е един от най-редовните депутати и не пропуска заседание на Народното събрание. Гласува по съвест", каза Георги Георгиев.

Първи парламентарната група на ГЕРБ напусна Георги Марков, последван от бившия шеф на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов и от Светлин Танчев.

Други трима депутати на ГЕРБ напуснаха парламентарната група и парламента, изтъквайки различни причини. Йоана Кирова излезе от Народното събрание по лични причини, за да се грижи за подрастващите си деца във Виена. Бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов се отдаде на науката. Доброслав Димитров също излезе от парламента, за да продължи образованието си зад граница.

mediapool.bg