Кламер БГ - Новини: Предизвестено: Сарафов бе преизбран за шеф на следствието

Предизвестено: Сарафов бе преизбран за шеф на следствието

България

|
Ср, 09 Ноем 2022г. 17:58ч.
Предизвестено: Сарафов бе преизбран за шеф на следствието

Борислав Сарафоов и Иван Гешев

Борислав Сарафов бе преизбран предизвестено и единодушно за втори мандат като директор на Националната следствена служба (НслС) от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). На заседанието не присъства главният прокурор Иван Гешев, който е на посещение в Полша, но не пропусна да номинира Сарафов за позицията.

"Следователската работа е работа, в която може да се влюбиш. Влюбен съм в своята работа", каза Сарафов в отговор на въпроса как се чувства на тази работа. Той обясни, че през последните години натовареността на следователите се е увеличила и в момента следствието работи оптимално.

Гергана Мутафова отчете, че Сарафов е предложен от главния прокурор, а принципът на екипност е важен, за да се върши добра работа и да няма проблеми с микроклимата в една институция.

Други членове на Прокурорската колегия заляха кандидата с комплименти.

Йордан Стоев, който е и един от хората, издигнали кандидатурата на Сарафов за втори мандат, каза, че е очарован от представянето му. После нарече Сарафов и визионер, защото знаел какво трябва да работи службата занапред.

Георги Кузманов каза, че Сарафов сърце в работата си. Бившият шеф на Асоциацията на прокурорите Евгени Иванов обясни, че Сарафов е волеви и целеустремен професионалист.

mediapool.bg