Кламер БГ - Новини: Празничният трафик затапи ремонтирания тунел "Витиня"

Празничният трафик затапи ремонтирания тунел "Витиня"

България

|
Съб, 22 Дек 2018г. 19:59ч.
Празничният трафик затапи ремонтирания тунел "Витиня"

Засиленият празничен трафик в първия от поредицата почивни дни за коледно-новогодишните празници доведе до тапа на тунел "Витиня", една от чиито тръби е в ремонт. Поради тази причина потокът от автомобили преминава от три в една активна лента и това доведе до затруднено движение и огромно задръстване в този участък на магистрала "Хемус", съобщиха от МВР в събота.

Заради празничното пътуване дни движението по пътищата ще е силно натоварено. Над 530 хиляди българи ще прекарат предстоящите празници извън дома си. Около 420 хиляди ще пътуват в страната – на почивки или при роднини.

От МВР и пътната агенция предприеха допълнителни мерки за облекчаването на трафика, който сутринта до към 8 часа е бил спокоен, но постепенно започва да се увеличава.

"Със заповед на АПИ от 9 ч. до 14 ч. се ограничава движението на товарни автомобили над 12 тона по автомагистралите и останалите републикански пътища. Водачите, които ще пътуват по магистрала "Хемус” има временна организация на движението заради ремонтни дейности, там движението е най-затруднено, но ние сме подсигурили екипи на Пътна полиция, които при необходимост ще регулират движението”, каза инспектор Петър Соколов от Пътната полиция.

Той посочи, че на много места пътищата са мокри, а на някои места има мъгла и заледявания, затова призова водачите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват дистанция.

От Граничната полиция обещаха повече работещи гишета и служители на смяна, които да обработват документите на хората, решили да посрещнат празниците извън България.

Гражданите ще могат да следят информацията за трафика на контролно-пропускателните пунктове в интернет.Данните ще се обновяват на два часа на сайта на гранична полиция и пътуващите ще могат да преценяват къде е най-удачно да преминат.

"Ще се постараем да има информация на страницата и за метеорологичната обстановка. И ако има някъде пътен инцидент, хората да могат своевременно да се запознаят и да решат дали да бързат да преминат през пункта или да отложат краткосрочно преминаването“, добави главен комисар Светлан Кичиков.

Сутринта движението в столицата беше спокойно, на изхода от София към магистрала "Тракия” има засилено полицейско присъствие, което ще следи за нарушители през целия ден и ще улесняват трафика.

mediapool.bg