Кламер БГ - Новини: Правен е опит за замаскиране убийството на швейцарския бизнесмен

Правен е опит за замаскиране убийството на швейцарския бизнесмен

България

|
Съб, 13 Авг 2022г. 17:19ч.
Правен е опит за замаскиране убийството на швейцарския бизнесмен

Правен е опит за замаскиране убийството на швейцарския бизнесмен

Тялото на швейцарския бизнесмен, намерен мъртъв в дома си във вилно селище “Делта хил" край пернишкото село Кладница, е било преместено от мястото, където е бил убит. Това съобщи в събота служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

“Беше направен опит това убийство да бъде замаскирано. До късно през нощта са извършвани действия от полицаите. Работим по всички версии, защото този човек е преместен от мястото, на което е бил убит. Има данни, че са сменени дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. Тези действия са разкрити на много ранен етап и се работи по убийство", каза министърът.

По думите му има подозрения за група извършители, но в момента би било спекулация да се прави насочващ коментар.

Първоначално пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белия дроб, съобщи БНТ.

Съдебният медик първоначално казва, че раната е причинена от малокалибрено огнестрелно оръжие, дори заключава, че е стреляно от високо. По-късно се оказва, че раната не е огнестрелна, а Ланге е убит с нещо като шило, с което е прободен.

Освен в дома на Удо Ланге, оглед е направен и в офиса му в кв. "Божурище" край столицата.

Проверяват се всички контакти на Ланге от последната седмица преди убийството. Иззети са и записи от охранителни камери на места, където той е бил в деня на убийството му.

Бизнесменът

е бил открит в гаража от неговата съпруга. Именно тя е подала сигнал в полицията.

Ланге отдавна живее и работи в България. Заедно с втората си съпруга, която е българка, е притежавал завод за силиконови изделия в пернишкия квартал “Мошино”, продаден преди няколко години на шведска компания.

mediapool.bg