Кламер БГ - Новини: Почина вокалистът на Faithless

Почина вокалистът на Faithless

Общество

|
Нед, 25 Дек 2022г. 16:33ч.
Почина вокалистът на Faithless

Почина вокалистът на Faithless

В събота на 65 години е починал музикантът Макси Джаз (Максуел Фрейзър), който бе вокалист на световноизвестната британска трип хоп банда Faithless.

Бившата му колежка от групата Систър Блис (Аяла Дебора Бентовим) съобщи, че той е починал "спокойно в съня си" в нощта срещу събота.

"Изпращам обич на всички вас, които споделихте нашето музикално пътешествие. Грижете се един за друг", написа тя в Twitter.

Faithless са известни със сингли като God Is A DJ, We Come 1 и Insomnia, като последното стана един от най-големите световни хитове през 1996 г.

"Той беше човек, който промени живота ни по толкова много начини. Той придаде правилното значение и послание на нашата музика. Той беше и прекрасен човек, имащ време за всеки и мъдрост, която беше едновременно дълбока и достъпна. За нас беше чест и, разбира се, истинско удоволствие да работим с него. Той беше брилянтен текстописец, диджей, будист, с великолепно сценично присъствие, любител на колите, безкраен говорител, красив човек, морален компас и гений", се казва в изявление на бандата за Макси Джаз.

mediapool.bg