Кламер БГ - Новини: Внезапно почина Лиса Мари Пресли

Внезапно почина Лиса Мари Пресли

Общество

|
Съб, 14 Ян 2023г. 01:20ч.
Внезапно почина Лиса Мари Пресли

Лиса Мари Пресли през юни 2022 г., сн. GettyImages

Лиса Мари Пресли – единственото дете на Краля на рокендрола Елвис, е починала на 54 години, съобщи майка й в петък.

"С натежало сърце трябва да споделя съкрушителната новина, че моята красива дъщеря Лиса Мари ни напусна", каза Присила Пресли.

Лиса Мари, която също е певица, е била откарана в болница в четвъртък. Според американски медии тя е получила сърдечен удар.

"Тя беше най-страстната, силната и обичаща жена, която познавах", посочва се в изявлението на Присила. Тя моли за запазване на личното пространство на семейството, докато се опитва да се справи със загубата. В съобщението не се посочва причината за смъртта на Лиса Мари.

Според TMZ дъщерята на Елвис е била открита в безпомощно състояние в спалнята й в четвъртък сутринта от първия й съпруг Дани Киоу, който живее в същата къща.

За последно тя бе видяна публично във вторник през нощта по време на наградите "Златен глобус" в Бевърли Хилс, едно от които бе спечелена от актьора Остин Бътлър, изиграл Краля на рокендрола в биографичния филм "Елвис" на Баз Лурман. Лиса Мари бе придружена от майка си, а в емоционалната си реч при получаването на награда Остин Бътлър благодари на семейството на Елвис, че е отворило сърцата си, дома си и спомените си за него.

Дни преди това тя посети имението Грейсланд в Мемфис, притежавано от баща й, където имаше честване на 88-мия рожден ден на Елвис на 8 януари.

Лиса Мари с баща си, сн. GettyImages

Родената през 1968 г Лиса Мари последва стъпките на баща си в музиката, но далеч не толкова успешно. Тя има три албума, като дебютният й през 2003 г. постигна стотици хиляди продажби и получи позитивни отзиви.

Дъщерята на Елвис обаче бе по-известна с това и с поредицата си бракове със знаменитости. С Краля на попа Майкъл Джексън сключи брак през 1994 г. само 20 дни след развода си с музиканта Дани Киоу. С Джексън се развеждат през 1996 г. в разгара на скандала с обвиненията срещу него за секс тормоз над деца.

С Краля на попа, сн. GettyImages

С актьора Никълъс Кейдж бяха женени в продължение на четири месеца през 2002 г.

Със знаменития актьор, сн. GettyImages

Четвъртият й брак е с нейния китарист и музикален продуцент Майкъл Локууд, с когото се развеждат през 2021 г..

Тя има четири деца. Три са дъщерите й – Харпър, Финли и актрисата Райли Киоу. Синът й Бенджамин Киоу се самоуби през 2020 г. Миналия август Лиса Мари написа есе за американското списания "Пийпъл" (People) за "ужасяващата реалност" как се е чувствала след смъртта му.

"Справям се със смъртта, скръбта и загубата, откакто бях на девет години", написа тогава дъщерята на Елвис, която е на тази възраст, когато той умира през 1977 г. на 42 години.

След новината за смъртта й актьорът Том Ханкс, който изигра ролята на мениджъра на баща й полковник Том Паркър във филма "Елвис", и съпругата му Рита Уилсън написаха в Инстаграм: "Сърцата ни са разбити от внезапната и шокираща смърт на Лиса Мари Пресли. Том и аз прекарахме известно време със семейството й по време на промоционалното турне на филма "Елвис". Лиса Мари бе толкова откровена и пряма, уязвима", написа Рита Уилсън.

"Никога няма да забравя обичта ти към брат ми. Благодаря ти, че беше толкова честна #RIP", написа сестрата на Майкъм Джексън – ЛаТоя.

"Толкова красива и само на 54. Още не мога да го проумея", каза певицата и актриса Бети Мидлър

Певицата на "Гарбидж" (Garbage) Шърли Минсън написа, че Лиса Мари беше "изненадващо сладка, яростна, щедра, талантлива и болезнено уязвима". "Ще те пазя винаги в сърцето си, момиче. Благодари ти за добротата. Дано постигнеш мир" , допълни тя.

"Трудно е да приеме, че някой толкова млад и пълен със страст си отива", отдаде й почит и съоснователят на бандата "Бийч Бойс" (Beach Boys) Брайън Уилсън. Поп звездата Пинк нарече Лиса Мари "единствена по рода си".

Актьорът Джон Траволта написа: "Ще ми липсваш, но знам, че ще се видим отново! Любовта и сърцето ми са с Райли, Присила, Харпър и Финли. Момиченца на Лиса, толкова съжалявам".

mediapool.bg