Кламер БГ - Новини: Португалия запази шансове за класиране след драматично 2:2 със САЩ

Португалия запази шансове за класиране след драматично 2:2 със САЩ

Спорт

|
Пон, 23 Юни 2014г. 10:34ч.
Португалия запази шансове за класиране след драматично 2:2 със САЩ

Португалия запази минимални шансове да се класира на осминафиналите на Световното първенство по футбол в Бразилия, след като в малките часове в понеделник успя да стигне до равенството 2:2 със САЩ с гол в последните секунди на мача.

Попаденията в мача реализираха Нани (5'), Джърмейн Джоунс (63'), Клинт Демпси (82') и Варела (90+5') след центриране на Кристиано Роналдо. Така на първите две места в група "G" останаха Германия и американците с по 4 точки, а след тях продължават да са Гана и Португалия с по 1 точка.

Срещата между иберийците и Щатите бе изключително драматична и изпълнена с положения и пред двете врати. При успех янките можеха да се класират за елиминациите още тази вечер, с което щяха да изхвърлят Португалия.

Макар че все още са битката за излизане от групата, иберийците трябва да се надяват на успех над Гана и изразителна победа на Германия над САЩ в последните мачове.

По-рано в неделя вечерта Алжир стигна до първата си победа в група "Н" с 4:2 над Южна Корея. По този начин воденият от Вахид Халилходжич отбор вече има 3 точки и увеличи сериозно шансовете си да се класира за осминафиналите на Мондиала.

Алжир изигра зашеметяващо първо полувреме, в което успя да отбележи три гола чрез Ислам Слимани в 26-та, Рафик Халиш в 28-та и Абделмумен Джабу в 38-та минута. Хюнг-Мин Сон върна от части интригата в мача в 50-та минута, но Ясин Брахими вкара четвърти гол за Алжир в 62-та минута. Ки Джа-Чеол отбеляза втория гол за Южна Корея в 72-та минута.

Така Алжир събра 3 точки, докато Южна Корея остава с 1. Белгия вече се класира за осминафиналите, след като има 6 точки, а Русия все още има шансове да се класира за следващата фаза на Мондиала, тъй като има 1. В последните мачове от групата Алжир се изправя срещу Русия в директен сблъсък за класиране напред, а Белгия излиза срещу Южна Корея.

В понеделник започва заключителната част от групавата фаза на първенството, като от 19.00 часа излизат Холандия срещу Чили в битка за първото място в група "В" и Австралия срещу Испания в мач без значение. От 23.00 часа пък ще се решава класирането в група "А", в която ще се изиграят мачовете Камерун - Бразилия и Хърватия - Мексико.

mediapool.bg