Кламер БГ - Новини: Премиерът обсъди с помощник-държавен секретар на САЩ общи енергийни проекти

Премиерът обсъди с помощник-държавен секретар на САЩ общи енергийни проекти

България

|
Ср, 18 Май 2022г. 21:23ч.
Премиерът обсъди с помощник-държавен секретар на САЩ общи енергийни проекти

сн. МС

Премиерът Кирил Петков се срещна с помощник-държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид, която в сряда и четвъртък е на посещение в България.

Двамата обсъдиха двустранно сътрудничество в сферата на сигурността, единния отговор на НАТО срещу войната на Русия в Украйна, общите енергийни проекти, както и мерки за справяне с корупцията.

Разговорът в сряда е продължение на поредицата от срещи на високо ниво между Съединените щати и България, след като миналата седмица премиерът Петков посети Вашингтон, където се срещна с вицепрезидента на САЩ Камала Харис, държавния секретар Антъни Блинкен, председателя на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, съветника по национална сигурност в Белия дом Джейк Съливан и заместник-държавния секретар по политически въпроси в Държавния департамент Виктория Нюланд, посочи правителствената пресслужба.

Именно по време на визитата си в САЩ Кирил Петков договори два танкера за България с втечнен природен газ, които се очакват да пристигнат в България на 8 и 23 юни. Работи се и по договарянето на дългосрочен договор.

mediapool.bg