Кламер БГ - Новини: Половината деца в градините в Свищов са болни, детското отделение не работи

Половината деца в градините в Свищов са болни, детското отделение не работи

България

|
Пет, 15 Окт 2021г. 17:51ч.
Половината деца в градините в Свищов са болни, детското отделение не работи

Половината деца в градините в Свищов са болни, детското отделение не работи

В детските градини на територията на град Свищов и в две от населените места се наблюдава значителен ръст на заболеваемостта от респираторни заболявания, съобщиха от общината. Около 50% от децата са болни. Заради това местният кризисен щаб се събра на извънредно заседание в петък.

С цел ограничаване разпространението на респираторните заболявания, в това число и Covid-19, местният кризисен щаб ще набележи мерки, които да бъдат предприети за овладяване на усложняващата се обстановка.

В социалните услуги в общината са установени служители с положителни проби за Covid-19, което е предпоставка за допълнително затрудняване на работата на социалните институции.

Едновременно с това обаче детсткото отделение на местната болница не приема пациенти. Причината е, че там са останали само двама лекари, а според изискванията на РЗИ трябва да са трима.

Уведомен е областният управител на Велико Търново, твърдят от общината.

"Уверяваме Ви, че се полагат усилия за привличане на необходимите медицински специалисти и възстановяване нормалното функциониране на детско отделение. Молим гражданите да не се поддават на манипулации и да проявят търпение, и разбиране", пише в съобщение на сайта им.

mediapool.bg