Кламер БГ - Новини: Полицията твърди, че не е стреляла срещу Зайков

Полицията твърди, че не е стреляла срещу Зайков

България

|
Четв, 30 Май 2019г. 10:07ч.
Полицията твърди, че не е стреляла срещу Зайков

МВР е категорично, че издирваният за двойно убийство Стоян Зайков се е самоубил. Николай Спасов, директор на областната дирекция на полицията в София-област, обясни, че Зайков е бил засечен от патрул на Гранична полиция, след което е бил обграден.

Зайков е стрелял първи, а полицаите са произвели предупредителни изстрели.

Спрямо Зайков не е употребявано оръжие или каквато и да било физическа сила, каза Спасов.

В крайна сметка беглецът се е прострелял с пушка в областта на сърцето. По думите му самоубийството е 12 калибър, най-вероятно самоделка.

Полицаите не използват 12 калибър оръжие, уточни Николай Спасов.

Вътрешният министър Младен Маринов уточни, че няма пострадали униформени.

Вътрешният министър обясни, че е разговарял със служителите и според тях изстрелите, които са произвели, не са били по негова посока.

Министърът каза, че органите на реда са предприели действия по отвличане на вниманието, след като повече от две седмици не успяваха да заловят заподозрения. Зайков е бил засечен в местност край Долна баня, но при опит да бъде задържан е открил огън срещу полицаите. Те са отговорили с предупредителна стрелба.

В акцията са участвали екипи на Гранична полиция, СОБТ, КОБРА и други.

Вътрешният министър каза още, че в двадесетдневната операция по издирването на Стоян Зайков са били използвани абсолютно всички технически средства и нововъдения, сред тях и над 70 фотокапана.

mediapool.bg