Кламер БГ - Новини: Полицията спира камиони в съседни на Русе области заради тапата на Дунав мост

Полицията спира камиони в съседни на Русе области заради тапата на Дунав мост

България

|
Вт, 16 Авг 2022г. 19:07ч.
Полицията спира камиони в съседни на Русе области заради тапата на Дунав мост

Сн. БГНЕС, архив

Товарните камиони, които трябва да преминат през Дунав мост при Русе, за да влязат в Румъния, вече се спират в съседните на Русе области Разград, Велико Търново и Стара Загора. Това ще става на подходящи за това места. Тировете ще могат да продължат по пътя си, след координация с областната дирекция на МВР в Русе, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

По-рано през деня БТА предаде, че колоната от чакащи камиони на границата с Румъния е над 20 км. Тировете блокират русенския бул. "България" и това предизвиква недоволството на местните жители и бизнеса в района.

Създадена е междуведомствена група, в която участват зам.-министър на вътрешните работи, зам.-министър на на транспорта и зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. Групата ще

координира усилията по намаляване на тежкотоварния трафик.

В намирането на решение са ангажирани тясно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

mediapool.bg