Кламер БГ - Новини: Заподозреният за отвличането на момиче в Добрич остава в ареста

Заподозреният за отвличането на момиче в Добрич остава в ареста

България

|
Четв, 26 Юли 2018г. 18:11ч.
Заподозреният за отвличането на момиче в Добрич остава в ареста

Заподозреният за отвличането на 18-годишно момиче в Добрия Мирослав Дяков остава за постоянно в следствения арест, определи в петък Добричкият окръжен съд.

32-годишният мъж има 6 присъди за грабежи и разпространение и притежание на дрога. Жертвата му Виктория Георгиева бе приета в тежко състояние в местната болница, но за щастие няма опасност за живота ѝ.

Момичето бе обявено за издирване от полицията в Добрич на 13 юли, а седмица по-късно започна търсенет ѝ в цялата страна.

"Ръководството на нашата дирекция, имайки предвид миналото на Мирослав Дяков, даде указания по какъв начин да пристъпим към задържане и установяване на лицето и намерихме Виктория Георгиева", коментира след заседанието на съда началникът на Първо районно управление в Добрич Добромир Пеев.

Първоначално заподозреният е задържан с 15.2 грама марихуана, открита при рутинна проверка. При последвалото претърсване на апартамента му на ул. "Александър Стамболийски" в Добрич полицаите са попаднали на момичето, което е било в неадекватно състояние.

По думите на окръжния прокурор на Добрич Пламен Николов Виктория е била в крайно критично състояние: "По мнението на дежурния лекар тя е била с количество кръв в организма на ръба на оцеляването и на оживяването. Тя е загубила около два литра кръв".

Мирослав Дяков е обвинен за притежание на наркотици и отвличане, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Междувременно във Фейсбук бе подета кръводарителска кампания в помощ на пострадалото момиче, което се намира в добричката болница. По информация на майка ѝ тя е била дрогирана и пребита от похитителя си.

mediapool.bg