Кламер БГ - Новини: Полиция евакуира централна метростанция в Лондон

Полиция евакуира централна метростанция в Лондон

Свят

|
Съб, 25 Ноем 2017г. 11:48ч.
Полиция евакуира централна метростанция в Лондон

Масовата паника настана в петък вечерта в централната лондонска метростанция „Оксфорд съркъс“ след информации за стрелба, съобщиха световниците агенции. Случващото се обаче е било пререкание между двама мъже, предаде ДПА, като се позова на съобщение на британската транспортна полиция (BTP).

“Служителите ни смятат, че е избухнало пререкание между двама мъже на перона“, се казва в изявление на полицията. Службите разпространиха и кадри от камери за наблюдение, на които се виждат мъжете. Транспортната полиция иска да разговаря с тях и призова хората, които имат информация за инцидента, да се свържат с нея.

В резултат на паниката и последвалата блъсканица бяха ранени деветима души, които бяха хоспитализирани.

Британската полиция изрази "огромна благодарност", че хората са проявили разбиране и ги успокои, че нищо опасно няма, районът е претърсен и се вдигат загражденията.

"Допълнителни униформени служители ще останат да дежурят в Уест Енд, за да се чувства населението спокойно. Благодарим за търпението и помощта, оказана ни по време на нашите действия", добави и лондонската полиция и призова хората незабавно да докладват на спешния телефон, ако забележат "каквото и да е, което ви се стори подозрително".

Метростанцията е в сърцето на най-популярната търговска част на британската столица и инцидентът стана във вечерните пик часове на т.нар. Черен петък - ден на масови намаления на стоките.

Полицията вчера реагира като при терористичен акт – първите сигнали за инцидент със стрелба на „Оксфорд съркъс“, получени към 16:40 ч. местно време, на мястото пристигат тежковъоръжени полицаи, блокират зоната и я претърсват. Въпреки че властите отрекоха да е имало стрелба, много хора, с които се свързахме, споделиха, че са чули изстрели, предаде кореспондентът на bTV в Лондон Ирена Рашева. Нивото на опасност в британската столица остава високо. В града има засилено полицейско присъствие.

Инцидентът приключи за около 90 минути и всички метростанции се върнаха към нормалния си режим.

mediapool.bg