Кламер БГ - Новини: Полицейските синдикати искат незабавна среща с новия министър

Полицейските синдикати искат незабавна среща с новия министър

България

|
Ср, 07 Юни 2023г. 08:30ч.
Полицейските синдикати искат незабавна среща с новия министър

Полицейските синдикати искат незабавна среща с новия министър

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) поискага незабавна среща с новия вътрешен министър Калин Стоянов, на която да представят за пореден път визията си за подобряване условията на труд в министерството. Те очакват поемане на конкретни ангажименти, които да бъдат изпълнени в конкретен времеви диапазон.

Организацията казва, че няма да даде кредит на новия министър, защото той е част от системата на МВР и няма нужда от време да се запознава с проблемите. Преди да бъде назначен за министър Калин Стоянов беше шеф на структурата за борба с организираната престъпност - ГДБОП.

Според синдиката управлението на МВР досега е било "непрозрачно, без визия и политическо желание за промяна, а работещите в министерството са заложници на настъпилото безвремие и хаос в резултат на царящото безвластие".

В позицията си от СФСМВР казват, че сериозните и системни проблеми в МВР са пренебрегвани и не се решават за сметка на имиджови акции.

"Евентуални опити за отлагане провеждането на срещи и отказ да се постави началото на изпълнението на приетата и подкрепена от всички политически партии и коалиции визия за устойчива промяна в МВР, ще бъдат приети като нарушаване на правата на служителите и незачитане на потребностите на всички български граждани", посочва синдикатът.

mediapool.bg