Кламер БГ - Новини: "Позицията на Румен Радев за военна помощ за Украйна е позорна"

"Позицията на Румен Радев за военна помощ за Украйна е позорна"

България

|
Ср, 27 Апр 2022г. 17:06ч.
"Позицията на Румен Радев за военна помощ за Украйна е позорна"

"Позицията на Румен Радев за военна помощ за Украйна е позорна. Позорна е, защото в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи в този конфликт и че е нормално и добре Русия да победи в този конфликт. Аз смятам, че Украйна ще победи и ние трябва да й помогнем. Защото алтернативата е първо Украйна, а после цяла Източна Европа да станат васални придатъци. Ние няма да допуснем това". Това каза вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по време на първата пресконференция на "Продължаваме промяната".

На нея от партията отговориха и на президента Румен Радев, който по-рано атакува правителството, като го обвини, че работи за чужди интереси.

"Позицията да се преструваме, че в тази война няма агресор, не работи. Ние не търсим конфликт, ние не търсим война, но когато тя дойде на нашия праг, ще я посрещнем и ще отблъснем агресора. И това трябва да ясно на абсолютно всеки агресор, независимо кой е той. Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да правим, да ни насилва, да ни изнудва, приключи", посочи Асен Василев.

mediapool.bg