Кламер БГ - Новини: Огнище на Covid-19 в завода "Идеал Стандарт" в Севлиево

Огнище на Covid-19 в завода "Идеал Стандарт" в Севлиево

Коронавирус

|
Пон, 20 Юли 2020г. 16:33ч.
Огнище на Covid-19 в завода "Идеал Стандарт" в Севлиево

Общо 12 служители от завода за санитарна керамика "Идеал Стандарт" в Севлиево са заразени с коронавирус, като един от тях е починал. Първите случаи от огнището в предприятието са били регистрирани преди десетина дни.

До момента потвърдените случаи са 12, като изследването на контактни лица продължава. Починалият мъж е на 54 години е е имал остра дихателна недостатъчност.

В момента 10 от заразените работници са на домашно лечение, а един остава хоспитализиран, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Епидемиологичното проучване на огнището продължава с издирване и изследване на контактните лица. Заразените работници са от Севлиево и Габрово.

Същевременно в понеделник беше съобщено за нови 95 случая на коронавирус при направени 3155 теста за изминалото денонощие. Обичайно новите заразени в понеделник са по-малко, тъй като повечето лаборатории не работят в неделния ден. Разпределението по области по настоящ адрес на заразените е, както следва: Благоевград - 9; Бургас - 1; Варна - 2; Видин - 1; Враца - 1; Габрово - 2; Кюстендил - 5; Пазарджик - 7; Пловдив - 23; Разград - 1; Сливен - 1; Смолян - 1; София град - 39; Стара Загора - 1; Шумен - 1.

Жертвите на коронавируса вече са 300, с една повече за последното денонощие.

Към момента у нас са потвърдени общо 8733 случая на новия коронавирус. 4327 от тях са активните случаи. Излекуваните са вече 4106, от тях 25 са регистрирани през изминалото денонощие.

В болница се лекуват 610 пациенти, 34 от които са настанени в интензивни отделения или клиники.

Медицинските служители, при които е бил потвърден новият коронавирус у нас, са 567. През последните 24 часа не са установени нови случаи.

mediapool.bg