Кламер БГ - Новини: По-начесто и до по-късно ще има автобуси до Златните мостове

По-начесто и до по-късно ще има автобуси до Златните мостове

България

|
Пет, 02 Юли 2021г. 16:02ч.
По-начесто и до по-късно ще има автобуси до Златните мостове

По-начесто и до по-късно ще има автобуси до Златните мостове

Градският автобусен транспорт от София до Златните мостове ще започне да пътува по-начесто и до по-късно още от тази събота и новото разписание ще остане такова до октомври. Другата линия, стигаща до хотел "Морени" преди хижа "Алеко", пък от вторник – 6 юли, вече ще води велосипеди. Това съобщиха от Столичната община като обясниха, че промяната е по-настояване на кмета Йорданка Фандъкова, за да могат хората да прекарват повече време в планината.

От 3 юли автобус номер 63, който се движи от бул. "Цар Борис ІІІ" до Златните мостове, ще извършва последния си курс към София в 20 часа. Сега той тръгва в 18.35 часа, което лишава природолюбителите от още няколко часа в планината. По-късният час ще позволи посещения и в делничните дни. Това разписание ще е валидно до октомври в делничните дни и през уикенда. През уикенда автобусът ще се движи и по-начесто. В натоварените часове между 10 и 12 ч. и между 15 и 17 ч. това ще става на 16 минути.

От 6 юли всички курсове от линия номер 66 от Зоопарка до х-л "Морени" ще превозват велосипеди в делнични дни на специално монтирани велобагажници. Качването и свалянето на колелетата ще се извършва само от първата и последната спирка по маршрута. От 10 юли същото, но само за половината от курсовете, ще важи и за съботите и неделите, уточниха от Столична община. Подробна информация кои автобуси ще превозват велосипеди ще бъде публикувана на сайта на Центъра за градска мобилност.

mediapool.bg