Кламер БГ - Новини: Пловдивски социалисти на протест пред "Позитано" 20 заради Гергов

Пловдивски социалисти на протест пред "Позитано" 20 заради Гергов

България

|
Пет, 08 Ян 2021г. 16:09ч.
Пловдивски социалисти на протест пред "Позитано" 20 заради Гергов

Пловдивски социалисти се събраха пред централата на БСП в София, за да внесат протестна позиция, с която снемат доверието си от ръководството на партията и се обявяват срещу изключването на Георги Гергов.

Те поискаха среща с лидера на БСП Корнелия Нинова, но такава не се проведе. Подкрепящите Гергов твърдят, че решението за изключването му е нелегитимно. Депутатът Георги Търновалийски обяви, че от 18 декември пловдивският бизнесмен не е член на Националния съвет и по тази причина изключването му може да бъде разгледано само от организацията в Пловдив, в която членува.

Според други социалисти обаче решение за освобождаването на Гергов от Националния съвет не е било одобрено и затова нарушение няма.

Пловдивските социалисти смятат, че истинската причина за изключването му е "война за листите" в Пловдив преди парламентарните избори. Кметът на Перник Станислав Владимиров пък прогнозира "много тежка катастрофа" за социалистите на вота, защото партията се управлява от една "агресивна, първосигнална и злобна жена", която не търпи критика и чуждо мнение.

Междувременно Нинова обяви във Фейсбук, че продължава структурната реформа в БСП. Националният съвет на партията прие предложението за създаване на три нови центъра: за стратегически, исторически и политически изследвания, за обучение на кадри, както и за публични политики.

"По този начин се гарантират трите стълба на едно управление: идеи, кадри и управленски политики", посочи Нинова, която не спомена събралите се в подкрепа на Гергов.

По-рано в петък зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски заяви, че след решението за изключването на Гергов от партията, хората искат да се върнат в партията. Той призова групата, подкрепяща Гергов, да протестира пред централата на ГЕРБ, а не пред "Позитано".

mediapool.bg