Кламер БГ - Новини: Планински спасители помогнаха на пострадал в Пирин турист

Планински спасители помогнаха на пострадал в Пирин турист

България

|
Нед, 02 Дек 2018г. 12:48ч.
Планински спасители помогнаха на пострадал в Пирин турист

Планински спасители от Банско, Разлог и София са оказали помощ на 29-годишен турист, пострадал при инцидент в Пирин, съобщи дежурният в Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст.

Двама души са преминавали в района на заслон "Кончето“, когато единият паднал по стръмен склон от счупена снежна козирка. Човекът е паднал в посока долината на връх Бански Суходол. Вследствие на падането мъжът получил травми и на двата крака.

Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 малко преди 16.00 ч. вчера. В акцията са се включили 25 планински спасители, като по-голямата част са от Банско, както и спасители от отрядите в Разлог и София.

Между 00.00 и 01.00 ч. в нощта срещу неделя групите са стигнали до пострадалия, който бил леко премръзнал. Към 06.00 часа тази сутрин операцията по транспортирането му да лечебно заведение в Банско приключила.

От ПСС предупреждават, че метеорологичните условия са чудесни за туризъм, но теренната обстановка е подвеждаща, което крие опасности за туристите. Все още няма достатъчно сняг за зимен туризъм.

mediapool.bg