Кламер БГ - Новини: Пламен Николов: До полунощ редих кабинет, нося си и дипломите

Пламен Николов: До полунощ редих кабинет, нося си и дипломите

България

|
Вт, 03 Авг 2021г. 18:45ч.
Пламен Николов: До полунощ редих кабинет, нося си и дипломите

Пламен Николов показа дипломите си пред журналистите. Снимка: БГНЕС

"Вчера до полунощ съм редил кабинет. Нося си и дипломите". С тези думи пред журналисти номинираният за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов влезе на срещата с "Изправи се БГ! Ние идваме" - първата от серията срещи, на които партията на Слави Трифонов представи предложенията си за структурата и състава на Министерския съвет.

"Разбира се, че има шанс да съставя правителство. Само гледайте", каза Николов.

Той не коментира имена на бъдещи министри, като уточни, че е участвал в подбора им. Това е станало в дебат с участието на цялата парламентарна група на ИТН. "Този кабинет ще бъде представен по най-добрия начин. Ще произведем новина", добави номинираният за премиер.

След приключването на срещата коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме" се събра на заседание на парламентарната група. Мая Манолова заяви, че са чули имената на предложенията за министри, като решение дали да бъдат подкрепени, ще бъде взето преди завършването на парламентарната процедура.

Малко по-късно Пламен Николов събра медиите, за да покаже дипломите си и по този начин да прекрати спекулациите по въпроса за образованието си.

"Философ съм. Не съм юрист, икономист, анархист, както се пееше в песента на "Щурците". Не подценявайте философското образование. Най-големите умове в политическия свят са завършили философия - Хенри Кисинджър, Хелмут Кол, Дейвид Камерън, Беназир Бхуто. Не го превръщайте в махленски спор. Нали искаме друг тип политика, нека да я направим. Съвсем скоро ще видите абсолютно всичко", каза той.

mediapool.bg