Кламер БГ - Новини: Пиян "кадировец" застреля руски войници край Мариупол, според украински медии (Видео)

Пиян "кадировец" застреля руски войници край Мариупол, според украински медии (Видео)

Война в Украйна

|
Нед, 13 Авг 2023г. 16:23ч.
Пиян "кадировец" застреля руски войници край Мариупол, според украински медии (Видео)

Пиян

В превзетото от руските войски село Урзуф в района на Мариупол на Донецка област е избухнала престрелка между представители на части от Чечня и местната "комендатура", съобщава градският съвет на Мариупол.

Според съдебните власти на Мариупол в резултат на престрелка в Урзуф на 11 август са убити най-малко четирима руски войници, освен това има убити и ранени сред цивилното население. Каналът на градския съвет в социалната мрежа Телеграм публикува видеозапис с предполагаемите последици от престрелката, предаде независимият сайт "Медуза".

Съветникът на кмета на Мариупол Петр Андрюшченко на свой ред каза, че "според една от версиите кадировец се е напил и е застрелял цивилни и военни". Той твърди, че на чеченските сили за сигурност „е позволено да почиват в Урзуф“. След престрелката в селото е въведена карантина, затворени са входът и изходът от селото.

Сутринта на 13 август съветник на кмета на Мариупол съобщи, че седем цивилни са загинали в Урзуф. Според Андрюшченко сред загиналите има две тийнейджърки, четирима мъже и една жена. Първоначално той каза, че са ранени трима цивилни.

Други независими източници не потвърдиха съобщенията за престрелка в Урзуф. Назначените от Русия "власти" на анексирания Урзуф не коментираха тези съобщения.

mediapool.bg