Кламер БГ - Новини: Петима загинаха след сблъсък на микробус с камион край Видин (Обновена)

Петима загинаха след сблъсък на микробус с камион край Видин (Обновена)

България

|
Нед, 09 Юли 2023г. 17:45ч.
Петима загинаха след сблъсък на микробус с камион край Видин (Обновена)

Петима загинаха след сблъсък на микробус с камион край Видин (Обновена)

Пет жертви на тежка катастрофа на околовръстния път на Видин

Пет жертви и двама ранени има при тежка катастрофа на околовръстния път на Видин, станала вчера вечерта към 21:30 ч., предаде БТВ.

Пътнически микробус с благоевградска регистрация, управляван от 40-годишен мъж от с Баня, се е блъснал в товарен автомобил с хасковска регистрация, спрял за изчакване на ред за преминаване в посока граничния пункт.

Загинали са водачът на буса и четирима пътници – две жени и двама мъже. Другите двама пътници – мъж и жена, са настанени във видинската болница.

По-късно БНР предаде, че е критичносъстоянието на един от двамата пострадали при тежката катастрофа.

Двамата ранени са 28-годишен младеж, който е в критично състояние в реанимацията във видинската болница и 54-годишна жена, която е настанена в хирургията с по-леки травми, каза Цветан Василев, дежурен лекар в хирургията.

"Стабилизирано общо състояние на жената, с мозъчно сътресение, с фрактура на дясната предмишница. Гипсиране е, направено ѝ е ехографско изследване, има стабилна хемодинамика, така че нещо притеснително при нея. Другият пациент има реална опасност за живота. Настанен е в реанимация със съчетана травма, с черепно-мозъчна травма, фрактура на крайник, голяма кръвозагуба и нестабилна хемодинамика".

Предстоят разпити на свидетели, за да се установи причината за инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство

mediapool.bg