Кламер БГ - Новини: Пернишкият прокурорски син бе осъден на пробация за побой в Бургас

Пернишкият прокурорски син бе осъден на пробация за побой в Бургас

България

|
Вт, 11 Апр 2023г. 14:23ч.
Пернишкият прокурорски син бе осъден на пробация за побой в Бургас

Васил Михайлов, Снимка: бТВ

Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, бе осъден заради побой в Созопол от отпреди 2 години. Заради тази проява Михайлов-младши няма да лежи в затвора. Той получи пробация за период от година и половина, през която ще трябва да се среща с пробационен служител два пъти седмично и да положи 100 часа общественополезен труд.

Наказанието бе постигнато след споразумение с районната прокуратура в Бургас. Това е първо осъждане за 20-годишния Михайлов.

Чисто досие

"Беше взето предвид обстоятелството, че подсъдимият не е бил осъжда към момента на извършване на престъплението. Отделно, бе взето предвид и процесуалното му поведение, което беше добро. Той демонстрира уважение както към съда, така и към страните. Останалите обвинения, които са повдигнати, не би следвало да се вземат предвид, тъй като е налице презумпция за невиновност", коментира след заседанието говорителката на районната прокуратура Зорница Щърбева.

Михайлов е осъден за нападение срещу двама души на 31 август 2021 г. на алея между две заведения в Созопол. Единият от пострадалите е бил със счупен нос. Той обаче се отказа да бъде частен обвинител и не предяви граждански иск.

Още по темата:

Нов съдия пое делото срещу прокурорския син от Перник

Въртележка

Михайлов е подсъдим по още едно дело, но пред районния съд в София. То започна в понеделник и ще продължи през май. По него младежът ще отговаря за осем престъпления, сред които телесни повреди и заплахи.

По това дело Михайлов е в ареста от месеци. Той бе задържан след като семейството на футболен треньор от Перник се оплака, че той е бил пребит. Оказа се, че това далеч не е единственият случай, но дотогава мерки от прокуратурата нямаше. Едва след разразилия се скандал и намесата на пернишкия кмет главният прокурор Иван Гешев обеща, че лично ще наблюдава делото. Той призова и бащата на Михайлов да напусне системата, но това не се случи. Обвинителят се раздели само с ръководния си пост в местната окръжна прокуратура.

Преди няколко месеца прокурорският син бе освободен за кратко от следствения арест и бе поставен под домашен. Само няколко дни по-късно той заяви в национален ефир, че нарушава мярката си бе върнат обратно в килиите.

След това започна въртележка по случаен избор на съдии от районния съд в столицата, които си правеха отвод с различни аргументи. Делото бе пращано и в Перник, само за да се откажат от него и всички тамошни магистрати с обяснението, че се познават с бащата на подсъдимия. В крайна сметка то започна в София.

mediapool.bg