Кламер БГ - Новини: Пеле съди "Самсунг" заради реклама

Пеле съди "Самсунг" заради реклама

Спорт

|
Ср, 30 Март 2016г. 20:15ч.
Пеле съди "Самсунг" заради реклама

Футболната легенда Пеле съди "Самсунг" за 30 млн. долара обезщетение заради това, че приозводителят на електроника е използвал негов двойник в реклама, съобщават световните агенции.

През 2013 г. Пеле и компанията водели преговори за участието на образа на легендата в рекламна кампания. В последния момент от "Самсунг" се отказали, става ясно от документ по делото, заведено в Чикаго.

Впоследствие на страниците на "Ню Йорк таймс" се появила реклама на телевизор, в която се вижда лицето на мъже. В иска се твърди, че "усмихнатият мъж много прилича на Пеле", а на телевизора е показан футболист, който прави ножичен удар "известен и отлично използван от Пеле".

Адвокатите на бразилеца твърдят, че "Самсунг" опитва да се облагодетелства, докато нарушава имиджовите права на Пеле и накърнява стойността на марката му.

"Целта е да получим справедливо обезщетение за непозволената употреба на идентичността на Пеле и да предотвратим бъдещо непозволено използване", заяви адвокатът на Пеле - Фред Спърлинг, цитиран от "Си Ен Ен Мъни".

Правата на бразилеца защитава адвокат, спечелил подобно дело за Майкъл Джордан. Миналото лято бившият баскетболист спечели иск за 8.9 млн. долара срещу магазин.

mediapool.bg