Кламер БГ - Новини: Пеевски си сложи трета доза срещу коронавирус

Пеевски си сложи трета доза срещу коронавирус

България

|
Пет, 22 Окт 2021г. 18:19ч.
Пеевски си сложи трета доза срещу коронавирус

Пеевски си сложи трета доза срещу коронавирус

Санкционираният за корупция по глобалния закон "Магнитски" кандидат-депутат на ДПС Делян Пеевски си е поставил трета доза от ваксина срещу Covid-19.

Същото направи и зам.-председателят на Движението Йордан Цонев, кметът на Белица Радослав Ревански, който е близък съратник на Пеевски, както и други членове на партията. Въпреки това съобщението на пресцентъра на ДПС за поставените бустерни дози се върти основно около Пеевски.

От партията го цитират, че искал да даде "личен пример с дела, а не просто с думи ", въпреки че за първата му доза не бе съобщено, нямаше и снимки.

"Категорично подкрепяме ваксинацията. Това е единственият начин да се преборим с общия враг - коронавируса, за да може да предпазим близките си, държавата да функционира нормално, а икономиката да влезе в нормалния си ритъм и да се развива", казва Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

В съобщението е цитиран и Ревански да припомня за даренията на Пеевски в началото на пандемията от коронавирус. Тогава информацията за даренията идваше от близки до Пеевски медии.

Това, че той си е поставил трета доза предизвика и коментари в социалните мрежи, като част от тях са за това, че същата медицинска сестра е ваксинирала и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

За по-малко от година Пеевски първо напусна политиката, а след това се върна в нея. В сегашната кампания обаче той използва различен от досегашния си подход. Пресцентърът на ДПС почти ежедневно публикува снимки от неговите предизборни обиколки, което е новост. През последните кампании той рядко имаше повече от един кадър с избиратели.

Само в рамките на тази седмица, при предизборната си обиколка Пеевски бе приет в кабинетите на кметовете на Свищов Генчо Генчев (подкрепен от ГЕРБ, БСП и ДПС) и на Велико Търново Даниел Панов (ГЕРБ).

Пеевски блесна и с интервю в "Шибанистан" – онлайн рубрка на Симон Милков, който преди време протестираше в подкрепа на Иван Гешев, след като бе избран за главен прокурор.

Пред Милков кандидат-депутатът заяви, че след изборите всеки ден ще бъде в парламента. Ако Пеевски спази думите си, това би било сериозна промяна, защото през последните години посещенията му в Народното събрание в качеството му на депутат са били по-скоро изключение

mediapool.bg