Кламер БГ - Новини: Пеевски се появи редом с Бареков и Сидеров на карнавала в Габрово

Пеевски се появи редом с Бареков и Сидеров на карнавала в Габрово

България

|
Нед, 18 Май 2014г. 21:07ч.
Пеевски се появи редом с Бареков и Сидеров на карнавала в Габрово

Делян Пеевски най-неочаквано се появи на карнавалното шествие в Габрово в събота и събра погледите и усмивките на габровци. Той не беше сам, а в компанията на още двама изтъкнати политици – Волен Сидеров и Николай Бареков. На шествието дефилира и премиерът Пламен Орешарски.

Това е първата му публична проява, откакто влезе в листата на ДПС на избираемо място за евроизборите. Симпатизантите на партията така и не дочакаха идването му на множеството партийни предизборни митинги, но пък габровци му отделиха подобаващо внимание.

Вярно, на карнавала се появи фигурата на депутата от ДПС, неуспял шеф на ДАНС и вече бивш медиен магнат в сянка, направена с чувство за хумор и политическа ирония.

Фигурата държеше в ръка надписа"Следовател, депутат, бизнесмен, обикновен лафкаджия", а в лявата си - лафка.

Пеевски бе предвождан от лидера на ДПС Ахмед Доган и надписа: "Страхува ли ви?"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе издокаран гол, с розова препаска, с ботуши и фуражка, с пура в едната ръка и с типичен жест на средния пръст на другата. Пред него имаше надпис: "България на три ривиери".

Новият политик Николай Бареков е също в компанията на сатиричните фигури. На гърдите си носеше образ в негатив на Ленин. Дясната му ръка сочеше напред точно като вожда на революцията, а в лявата си държеше народна свирка, известна като дудук.и кавал, популярен в някои краища на България като дудук.

Премиерът Пламен Орешарски скромно дефилира по улиците на Габрово с надписа на фигурата му "От мен нищо не зависи".

Снимките от шеговитото шествие в Габрово са на Дарик и на читателя на Клуб Z Илиян Георгиев.

mediapool.bg