Кламер БГ - Новини: Пеевски: ДПС е във възход, моделът ни в местната власт означава модерни европейски общини

Пеевски: ДПС е във възход, моделът ни в местната власт означава модерни европейски общини

България

|
Четв, 02 Ноем 2023г. 16:10ч.
Пеевски: ДПС е във възход, моделът ни в местната власт означава модерни европейски общини

Пеевски: ДПС е във възход, моделът ни в местната власт означава модерни европейски общини

"Резултатите от първи тур на местните избори показаха, че ДПС е във възход и че хората ни дадоха своето доверие, защото ние сме надеждни, сигурни и предвидими във властта. ДПС излезе като победител след тези избори, на които избирателите ни отредиха мястото на втора политическа сила на национално ниво", каза съпредседателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски по повод местните избори.

"Благодаря на структурите за усилията и всеотдайна работа в предизборната кампания. Благодарение на мобилизацията на партийните органи, ДПС надгради своите резултати от предходните местни избори през 2019 г. и ще представлява всички своите членове и симпатизанти в местните парламенти с 964 общински съветници и мнозинство в общинските съвети на 45 общини", добави той.

Пеевски каза още, че от първи тур ДПС има спечелени 37 кметски места в общини. "В още 5 общини участва в местни коалиции, чиито кандидати са избрани миналата неделя, а кметовете на населени места от ДПС са 845", посочи съпредседателят на парламентарната група на ДПС.

"Повишаването на нашето представителство в местна власт ще доведе до възможности за повишаване на благосъстоянието на хората от нашите общини и модерен облик на градовете и селата в съвместната работа с централното ръководство и парламентарната група на ДПС", каза Пеевски.

Той добави, че общините, управлявани от ДПС, имат "цялата ни подкрепа на национално ниво за реализация на своите приоритетни проекти, привличане на инвеститори и подобряване на бизнес средата, повишаване на стандарта на живот на хората".

"Ще докажем, че моделът за управление на ДПС в местната власт означава модерни европейски общини, които се развиват, от които младите хора не бягат, и всички хора живеят достойно. Искам да се обърна към активистите и симпатизантите на ДПС там, където и следващата неделя предстои да изберат своите кметове: Имате нашата подкрепа, бъдете спокойни и уверени, вярвам в успеха ни и на предстоящите балотажи в Дулово, Тутракан, Николаево, Велики Преслав и Никопол", посочи съпредседателят на парламентарната група на ДПС.

*Предизборна кампания за Местни избори 2023. Платена публикация. Купуването и продаването на гласове са престъпления.

mediapool.bg