Кламер БГ - Новини: Партията на Цветанов утвърди областни лидери, говорител и международен секретар

Партията на Цветанов утвърди областни лидери, говорител и международен секретар

България

|
Нед, 29 Ноем 2020г. 18:15ч.
Партията на Цветанов утвърди областни лидери, говорител и международен секретар

Джема Грозданова, която до неотдавна бе депутат от ГЕРБ и председател на комисията по външна политика в НС, е избрана за международен секретар на новата партия "Републиканци за България", учредена от бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

В неделя "Републиканци за България" проведе първото заседание на Изпълнителния съвет, което е приело решения и правила за бъдещето функциониране на партията, съобщиха от там.

Утвърдени са областни организации на територията на страната и избрани временни областни координатори.

За говорител и аминистративен секретар на "Републиканци за България е избран д-р Виктор Серафимов, а за международен секретар д-р Джема Грозданова.

"От днешното ни заседание ставаме най-добрата структурирана и позиционирана партия в страната. "Републиканци за България" е първата политическа сила, която прави подобно заседание. Нека да предложим неща, които да бъдат полезни и възприети с хоризонт от обществото", призова председателят Цветан Цветанов.

Виктор Серафимов е доктор по международно право и международни отношения, завършил СУ "Св. Климент Охридски", с допълнителна специализация "Английско и европейско право" в Института за продължаващо обучение на Университета Кеймбридж. Към момента е студент в магистърска програма по Бизнес администрация в Американския университет в България. От 2016 г. е член на Управителния съвет първо на Българското национално радио, а впоследствие на Българската национална телевизия, посочват от партията в справка за Серафимов.

Той е участвал е в редица работни и експертни групи към Комисията по култура и медии към 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Има множество научни публикации в различни научни издания в страната и извън нея, като е участвал в международни форуми, посветени на свободата на словото, обществените медии и медийната среда, организирани от Европейския съвет за радио и телевизия.

Джема Грозданова е народен представител в 4 състава на НС; председател на комисията по Европейски въпроси 2013 г.; Председател на Комисията по Външна политика 2014-2020 г.;

Три мандата заместник-председател на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) 2009-2011 г.,2015-2016 г. , 2018-2020 г.;

Председател на групата за приятелство България-САЩ 2014-2020 г.;

Докладчик на Съвета на Европа за Украйна 2018-2020 г.; Член на Европейския Съвет по външна политика;

Съпредседател на Интерпарламентарната конференция по обща външна политика и политика за сигурност и отбрана (ОВППС) по време на първото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018 г. с финален докумен и постигнат консенсус между 28 държави членки.

Първото заседание на Контролния съвет на "Републиканци за България" е насрочено за сряда, 2 декември.

mediapool.bg