Кламер БГ - Новини: Партията на Фараж привлече още един бивш член на консерваторите

Партията на Фараж привлече още един бивш член на консерваторите

Европа

|
Вт, 30 Септ 2014г. 16:15ч.
Партията на Фараж привлече още един бивш член на консерваторите

Британската евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) обяви, че Ричард Барнс, който бе заместник-кмет на Лондон в периода 2008-2012 г., е станал неин член, след като се разочарова от Консервативната партия и я напусна по-рано тази година, предаде Ройтерс.

ЮКИП направи съобщението точно преди сегашният кмет на Лондон и важна фигура в управляващата партия Борис Джонсън да произнесе речта си на годишната конференция на консерваторите - последна подобна среща преди националните избори догодина. По този начин, според агенцията, ЮКИП се е опитала да постави в неловко положение управляващата Консервативна партия на премиера Дейвид Камерън, обявявайки, че е привлякла в редиците си бивш консервативен заместник-кмет на Лондон.

Партията на Найджъл Фараж, която иска Великобритания да излезе от ЕС и рязко да ограничи имиграцията, вече привлече двама депутати от Консервативната партия и заплашва да разцепи десноцентристките гласове на изборите догодина, което влошава шансовете на Камерън да бъде преизбран.

"ЮКИП разговаря с обикновените мъже и жени в тази страна, вслушва се в тях и говори от тяхно име по начин, който другите партии просто не могат да схванат. По въпроси като образованието, данъчното облагане, имиграцията и, разбира се, Европейския съюз ЮКИП е тази, която говори от името на мнозинството", посочва Ричард Барнс в изявление, разпространено от ЮКИП.

mediapool.bg