Кламер БГ - Новини: Партията на Борисов се оплака от атаки срещу страниците ѝ в социалните мрежи

Партията на Борисов се оплака от атаки срещу страниците ѝ в социалните мрежи

България

|
Съб, 27 Авг 2022г. 15:49ч.
Партията на Борисов се оплака от атаки срещу страниците ѝ в социалните мрежи

Партията на Борисов се оплака от атаки срещу страниците ѝ в социалните мрежи

От ГЕРБ се оплакаха, че каналите им във Фейсбук са били обект на "тежка хакерска атака".

"Нашите комуникационни източници и канали в социалната мрежа Фейсбук бяха ударени снощи от тежка хакерска атака. И по-конкретно - три публикации, касаещи най-горещата и най-съществената за всички български граждани в момента тема, а именно ужасяващите злоупотреби, правени в сферата на енергетиката, и по-точно - вноса и износа на газ, петрол и далаверите, които са се вършили с посредниците, намесени в тези сделки, от страна на бившите управляващи", заяви на брифинг председателят на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

По думите му става дума за публикации за "схемата с посредниците в газовите сделки", както и пост за разпространена невярна информация, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е казал, че през 2023 г. „Газпром“ трябва да се върне в България.

"Правеше впечатление как профили, които впоследствие идентифицирахме със снимки, изтеглени от руската мрежа "ВКонтакте", повтарят едни и същи, включително с правописните грешки, коментари под публикациите, за които ви казах", обясни Георгиев.

Той добави, че "вследствие на това можем да направим обосновано предположение откъде идва атаката".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък заяви, че "хакерската атака" няма да спре партията да коментира темата за енергетиката.

“Позволих си да кажа като съвет към служебното правителство да внимава, когато преговаря с “Газпром“, за да не стане да платим невзетите количества два пъти и да не ни осъдят на арбитража, защото става въпрос за милиарди“, припомни Борисов във връзка със свое изказване по-рано през седмицата.

mediapool.bg