Кламер БГ - Новини: Парламентът ще заседава извънредно в петък

Парламентът ще заседава извънредно в петък

България

|
Четв, 13 Окт 2016г. 13:29ч.
Парламентът ще заседава извънредно в петък

Парламентът ще заседава извънредно в петък, след като вчера депутатите изненадващо се саморазпуснаха предизборно до 9 ноември.

Заседанието е свикано от изпълняващия длъжността председател на Народното събрание Димитър Главчев, след като депутати от БСП и ДПС събраха изискваните 48 депутатски подписа за извънредното събиране на парламента.

В дневния ред на утрешното заседание, предложен от инициаторите му, са включени проекторешение за отмяна на решението за ваканцията и разглеждане на икономическото и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз.

Предвиден е и петъчният парламентарен контрол.

От БСП и ДПС вече обявиха готовност, ако не се събере кворум от 121 народни представители в залата за провеждането на извънредното заседание, да съберат отново подписи.

В сряда парламентът се разпусна в неочаквана, предизборна ваканция след поредица от маневри с удивителен синхрон между ГЕРБ и "Атака".

Народните представители решиха да почиват почти един месец - до 9 ноември. Първоначално ваканцията трябваше да е от 26 октомври, като това предложение за двуседмично разпускане бе съгласувано с партиите от мнозинството. След изненадващо предложение на депутата от "Атака" Николай Александров 93-ма от 134 присъстващи в залата депутати гласуваха "за".

mediapool.bg