Кламер БГ - Новини: Парк "Странджа" ще даде 320 000 лева за сайт

Парк "Странджа" ще даде 320 000 лева за сайт

България

|
Ср, 14 Май 2014г. 10:19ч.
Парк "Странджа" ще даде 320 000 лева за сайт

Природен парк "Странджа" отпуска огромната сума от 384 000 лева за ремонт и разширение на сайта си, съобщиха от Национална асоциация "Българско Черноморие", цитирани от бТВ.

Обществената поръчка е обявена на 11 март като част от проекта "Устойчиво управление и устройство на ПП "Странджа". Тя включва разширяване на сайта на парка, превеждането му на английски език, както и изграждане на цялостна система за електронно представяне и подпомагане на дейности с хардуерно и софтуерно обезпечаване. Стойността е 320 000 лева без ДДС, а с начислен ДДС става 384 000 лв.

"Интересно е, какво са намислили да правят в парк "Странджа" с такава извънземна техника и защо изобщо им е необходима тя?", питат от асоциацията.

Захари Савов, който е написал техническото задание за информационната система, обяснява, че сумата всъщност не е голяма.

В нея се включват приложения за мобилни устройства за посетителите, научните работници и служителите на парка. За закупуването на техника са предвидени около 100 000 лева – за сървъри и таблети.

"По този начин ще направим достъпа до значимостта на парка с неговите дадености, за да могат повече хора да го оценят", обясни директорът на парка Петко Нанчев.

mediapool.bg