Кламер БГ - Новини: Папата отменя меса с римски свещеници заради леко заболяване

Папата отменя меса с римски свещеници заради леко заболяване

Свят

|
Четв, 27 Фев 2020г. 15:22ч.
Папата отменя меса с римски свещеници заради леко заболяване

Папа Франциск е болен и е отменил планирана за днес меса, която трябвало да отслужи заедно с римски свещеници в италианската столица, съобщиха негови представители, цитирани от Асошиейтед прес.

Ватикана съобщи, че 83-годишният папа страда от "леко неразположение" и ще продължи с изпълнение на планираните си задачи днес. Но светият отец предпочита да остане близо до "Санта Марта" - хотела на Ватикана, където живее.

Светият престол не съобщи подробности за заболяването му, но папата бе забелязан да киха и да бърше носа си по време на месата за Пепелната сряда. Това се случва на фона на епидемията от коронавирус в Италия, от който са се заразили повече от 500 души, почти всичките в северната част на страната. В Рим имаше три случая на заразата, но и тримата заразени оздравяха.

Папа Франциск трябваше да отиде в базиликата "Св. Йоан Латерански", която се намира в другия край на града, за да се срещне с римското духовенство и да отслужи меса за покаяние в началото на Великия пост. Папа Франциск е и епископ на Рим, но поверява всекидневните си задължения на викарий.

Папата от аржентински произход обикновено се радва на добро здраве. Той е загубил част от единия си бял дроб като млад заради белодробно заболяване и страда от ишиас, който го затруднява да се придвижва, отбелязва АП.

mediapool.bg