Кламер БГ - Новини: Папа Франциск е приет в болница с респираторна инфекция

Папа Франциск е приет в болница с респираторна инфекция

Свят

|
Ср, 29 Март 2023г. 23:00ч.
Папа Франциск е приет в болница с респираторна инфекция

Папа Франциск е приет в болница с респираторна инфекция

Папа Франциск е бил диагностициран с респираторна инфекция и ще остане няколко дни в болница за лечение, предаде ДПА, като се позова на съобщение на Ватикана.

Светият отец е бил приет в сряда следобед в университетската болница "Джемели" в Рим, посочва БТА.

Според говорител на Ватикана 86-годишният папа се е оплаквал от затруднения в дишането през последните дни. Инфекцията е била установена при тестове в болницата.

Папа Франциск няма КОВИД-19, уточни говорителят.

По-рано говорителят на Ватикана Матео Бруни каза, че папата е бил настанен в болница за "някои предварително планирани прегледи".

"Папа Франциск е трогнат от многото получени послания. Той изказва своята благодарност за съпричастността и молитвите", се казва още в изявлението.

Въпреки заболяванията си, папата остана активен и предприе пътувания в чужбина тази година. Той посети Демократична република Конго и Южен Судан през февруари.

През януари папата ръководи погребението на своя предшественик папа Бенедикт XVI, който беше първия папа, оттеглил се от векове насам заради здравословното си състояние.

Папа Франциск по-рано посочи, че може също да пожелае да последва стъпките на Бенедикт, в случай че здравето му се влоши.

mediapool.bg