Кламер БГ - Новини: Падна сайтът и на Министерството на правосъдието

Падна сайтът и на Министерството на правосъдието

България

|
Пет, 17 Авг 2018г. 14:42ч.
Падна сайтът и на Министерството на правосъдието

Сайтът на Министерството на правосъдието се срина напълно в петък на фона на уверенията на институцията, че тъкмо са на път да подкарат Търговския регистър.

Засега не е ясно дали става дума за хакерска атака или за технически проблем. Министерството на правосъдието пряко отговаря за Агенцията по вписванията, която поддържа регистъра.

Според експерти грешката, която се индикира при опит за отваряне на сайта, говори за много сериозен проблем с уеб сървъра, на който е качен сайта на министерството.

От Министерството на правосъдието обясниха пред Mediapool, че сайтът е "недостъпен по технически причини и след 13 часа ще бъде активен отново". До 14:40 ч. сайтът все така не работеше.

В петък сутринта премиерът Бойко Борисов е привикал на спешна среща министъра на правосъдието Цецка Цачева, съобщава сайтът vevesti.bg. По неофициална информация на Mediapool през тази седмица е имало няколко срещи между двамата заради проблемите с Търговския регистър.

Преди ден Борисов обясни, че не е доволен от шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, но няма да "пипа" в институцията, докато не отмине кризата с Търговския регистър.

mediapool.bg