Кламер БГ - Новини: Павлова: Европредседателството ще забави евентуалното посещение на Путин

Павлова: Европредседателството ще забави евентуалното посещение на Путин

България

|
Съб, 14 Окт 2017г. 14:30ч.
Павлова: Европредседателството ще забави евентуалното посещение на Путин

Евентуалното посещение на руския президент Владимир Путин в България, което може да се състои след поканата на колегата му Румен Радев, едва ли ще бъде по време на председателството. Това каза пред Нова телевизия министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова пред Нова телевизия. Според нея това ще се случи в средата на годината.

Тя каза още, че все повече организации и компании са решили да станат спонсори на българското председателство на Съвета на ЕС. Сред тях са Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), редица други работодателски организации, производители на безалкохолни напитки и вино, ИТ компании и др.

Павлова определи като фалшива новина разпространената информация, че има проблеми със сайта за събитието. Тя уточни, че той вече е готов, но ще може да се полазва от 15 декември. Визията му ще бъде като на този на настоящия председател на ЕС Естония.

Тя съобшщи и кои ще са местата в София, където ще има постоянна охрана и специфично придвижване на превозни средства по време на събитието. То ще започне в началото на 2018 г. и ще продължи 6 месеца.

По думите ѝ най-вероятно ще има повече задръствания в районите около резиденция "Бояна", НДК, двата терминала на Летище "София" и хотел "Маринела", където ще отседнат по-голяма част от европейските политици.

mediapool.bg