Кламер БГ - Новини: Отрасловият съвет потвърди: От 4 февруари в училище се връщат 7, 8 и 12 клас

Отрасловият съвет потвърди: От 4 февруари в училище се връщат 7, 8 и 12 клас

България

|
Пон, 25 Ян 2021г. 17:17ч.
Отрасловият съвет потвърди: От 4 февруари в училище се връщат 7, 8 и 12 клас

Отрасловият съвет в системата на средното образование на свое заседание в понеделник обсъди възможностите за възстановяване на учебните занятия след 4 февруари, съобщи Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ). Той е и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София.

Според Стаматов на отрасловия съвет са били взети няколко решения. Първото гласи, че от 4 февруари трябва да се върнат присъствено в училищата 7, 8 и 12 клас, в рамките на две седмици, а след тях - 5, 10 и 11 клас. Накрая в класните стаи ще се върнат 6 и 9 клас. Решението за възстановяване на присъственото обучение на класовете трябва да бъде взето от здравните експерти изключително внимателно и предпазливо.

Взето е и решение приоритетно да бъдат възстановени дейностите в сферата на образованието и спорта.

Позицията на съюза на работодателите в образованието за вземане на автономни решения беше подкрепена по принцип, но възможността за реазилизирането ѝ зависи от решение на министъра на здравеопазването, а не на МОН и не от отрасловия съвет, коментира Диян Стаматов.

mediapool.bg