Кламер БГ - Новини: Отново Бойко Рашков ще координира изборите

Отново Бойко Рашков ще координира изборите

България

|
Четв, 23 Септ 2021г. 13:53ч.
Отново Бойко Рашков ще координира изборите

Отново Бойко Рашков ще координира изборите

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков отново ще отговаря за координацията по изпълнението на дейностите, свързани с подготовката на президентските и парламентарните избори на 14 ноември.

Той ще води и комуникацията с Централната избирателна комисия (ЦИК) за условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Министърът на вътрешните работи организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР във връзка с подготовката и произвеждането на изборите.

Рашков отговаряше за координацията и подготовката на предсрочните избори през юли.

С дейности около изборите са натоварени и други министри.

Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова координира дейността по изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Министърът на външните работи Светлан Стоев организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната.

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров съгласувано с главния държавен здравен инспектор следва да определи необходимите противоепидемични мерки, свързани с изборния процес.

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов организира дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за лишаване от свобода.

Рашков, Стоев, Комитова, Кацаров и Стоилов са натоварени и със задачата да информират премиера Стефан Янев за хода на подготовката на изборите до обявяването на изборните резултати.

mediapool.bg