Кламер БГ - Новини: Отвлеченият Адриан Златков e пуснат след платен откуп

Отвлеченият Адриан Златков e пуснат след платен откуп

България

|
Пон, 11 Септ 2017г. 12:57ч.
Отвлеченият Адриан Златков e пуснат след платен откуп

Отвлеченият Адриан Златков e бил пуснат невредим след платен откуп, съобщи баща му - бизнесменът Тони Златков в понеделник.

Отвлеченият на 30 август Адриан е бил освободен в неделя вечерта на пътя до Панчарево в добро общо състояние. Случайни минувачи са го качили в кола и са го закарали до бензиностанция в района на Горубляне. Там Златков се е свързал сам с родителите си, които са дошли да го приберат.

“Всички сме много щастливи и много благодарни. Не е упражнено насилие. Платен е откуп”, съобщи бащата на Адриан, цитиран от Нова телевизия в понеделник.

Още на следващия ден след плащането на откупа младежът е освободен. Как е предадена сумата и колко голяма е била Тони Златков отказа да коментира.

Похитителите се свързали със семейството още на втория ден след отвличането, а преговорите водил бащата. Комуникацията ставала с есемеси.

Oт МВР засега не коментират случая.

Младият мъж, който е син на собственика на една от големите автокъщи в София Тони Златков, бе излязъл от дома си около 9.30 часа на 30 август.

Малко след 10.30 часа баща му открива автомобила на Адриан встрани от пътя за Герман, като вътре са оставени личните документи и телефоните му. Адриан е работел в отдел "Външни поръчки" във фирмата на баща си.

Пред разследващите Тони Златков разказал, че няма врагове, нито е получавал заплахи или закани. Тази версия Златков потвърди и в понеделник след освобождаването на сина му.

“Нямам врагове, бизнесът ми е изключително чист”, заяви Тони Златков. По думите му синът му също нямал врагове.

mediapool.bg