Кламер БГ - Новини: Опашка от 20 километра от тирове на Дунав мост при Видин

Опашка от 20 километра от тирове на Дунав мост при Видин

България

|
Съб, 09 Окт 2021г. 15:52ч.
Опашка от 20 километра от тирове на Дунав мост при Видин

Опашка от 20 километра от тирове на Дунав мост при Видин

Около денонощие шофьори чакат на граничния пункт с Румъния на Дунав мост ІІ при Видин.

Трафикът е засилен заради затварянето за ремонт на Прохода на Републиката. Пътуващите от южната част на страната към северната ни граница се насочват основно към Видин, съобщи БНТ.

Обстановката остава затруднена, и в последните часове на околовръстния път на Видин се е образувала опашка от 20 км с колона от товарни автомобили.

Затруднено е движението за всички превозни средства.

С по час на километър се придвижват товарните автомобили към граничния пункт. Една от причините е засиленият трафик, който се е увеличил с 15% само от миналата година.

Засилен е и контролът на румънска територия заради коронавируса и проверките за нелегален трафик на мигранти. Там има и кантар, през който минават тировете, а той е само един.

На румънска територия има и ремонт на пътя преди самия мост.

Основната причина за километричната опашка на Дунав мост при Видин - Калафат през последните дни е преустановеното движение през Прохода на Републиката- основната пътна връзка за транзитния товарен трафик между Северна и Южна България.Той беше затворен за ремонт преди зимата. Това е довело до отклоняване на товарния трафик предимно в посока Дунав мост ІІ, казаха от Министерството на вътрешните работи.

Като алтернатива властите препоръчват преминаването през Дунав мост при Русе, където опашката не е толкова голяма.

mediapool.bg