Кламер БГ - Новини: Опасно време в цялата страна в петък

Опасно време в цялата страна в петък

България

|
Пет, 23 Март 2018г. 08:45ч.
Опасно време в цялата страна в петък

Оранжев и жълт предупредителен код за опасно време в петък е в сила за цяла България. Това обяви Националният институт по метрология и хидрология към БАН.

Оранжев код за снеговалежи и вятър е обявен за девет области - Плевен, Ловеч, Габрово, ВеликоТърново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. В тези области метеоролозите предупреждават за продължаващи снеговалежи и нова снежна покривка над 20 см. В комбинация със силния вятър остават условията за виелици и навявания.

В останалите области от страната е обявен жълт код. В Североизточна България снегът ще бъде придружен със силен вятър.

В Южна България и по крайбрежието ще вали дъжд. Ще духа силен север-северозападен вятър. Има условия за обледяване на проводници.

В по-голямата част от Северна България максималните температурите ще са около нулата в петък, а в Южна България и по Черноморието – до 6 - 8 градуса.

Пътищата са обработени и проходими при зимни условия. Има риск от заледявания и поледици. Шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, напомят от пътната агенция.

Ограничения за движението на тежкотоварни автомобили са въведени за пътя Русе - Бяла, Прохода на Републиката, пътя за Омуртаг и Велинград - Юндола.

Петък е неучебен ден за учениците в община Попово.

mediapool.bg