Кламер БГ - Новини: Общински служител застреля 11 свои колеги във Вирджиния бийч

Общински служител застреля 11 свои колеги във Вирджиния бийч

Свят

|
Съб, 01 Юни 2019г. 17:41ч.
Общински служител застреля 11 свои колеги във Вирджиния бийч

Недоволен дългогодишен служител на общинско дружество за комунални услуги в американския град Вирджиния бийч застреля 12 души в сградата на градската администрация. 11 от жертвите са негови колеги, предадоха световните агенции. Инцидентът станал в петък следобед местно време, когато стрелецът, идентифициран като Дуейн Крадък, извадил 45-калибровото си оръжие и открил безразборен огън по хората в общината.

Четирима души са ранени, сред които полицай, чиято бронежилетка спасила живота му. След това Крадък влязъл в продължителна престрелка със служителите на реда, преди самият той да бъде ранен. Полицаите му оказали първа помощ, но той починал от раните си.

Престрелката в общинския комплекс, в който има около 25 сгради, е най-смъртоносната в САЩ от ноември 2018 г., когато в бар в Лос Анджелис мъж уби десет души, посочва Ройтерс.

Шефът на полицията на Вирджиния бийч Джеймс Карвера съобщи, че стрелецът е бил недоволен общински комунален служител, но не даде повече подробност какво е причинило действията му.

Мъжът убил първата си жертва в автомобил пред общинския център, след което нахлул в една от сградите на комплекса и започнал да стреля безразборно. Това предизвикало писъци и паника вътре и отвън, а четирима полицаи влезли в престрелка с него.

Губернаторът на американския щат Вирджиния Ралф Нортъм пристигна в града. Той определи случилото се като ужасен ден:

"Това е просто ужасен ден и мислите ни са с жертвите и техните семейства. Работим заедно със силите на реда и служителите в болниците, за да гарантираме, че сме се погрижили за всички“, каза той.

В Туитър певецът и продуцент Фарел Уилямс, който е родом от

Вирджиния бийч, написа, че се моли за града, загиналите и близките им.

В района

живее голяма българска общност, предаде БНР. От българското посолство във Вашингтон заявиха, че засега няма данни за пострадали български граждани.

mediapool.bg