Кламер БГ - Новини: Харви Уайнстийн влезе с проходилка на започналия срещу него процес

Харви Уайнстийн влезе с проходилка на започналия срещу него процес

Общество

|
Вт, 07 Ян 2020г. 13:36ч.
Харви Уайнстийн влезе с проходилка на започналия срещу него процес

Бившият филмов продуцент Харви Уайнстийн използва проходилка при явяването си пред съда в Манхатън в понеделник за делото срещу него по обвинение в сексуални престъпления.

Някога един от най-влиятелните мъже в Холивуд 67-годишният Уайнстийн, твърди, че е невинен по обвиненията, предявени му от две жени в Ню Йорк.

Той е заплашен от доживотна присъда, ако бъде осъден. Процесът е ключов за движението #MeToo, което реално набра скорост след обвиненията срещу Уайнстийн.

Някогашният магнат заяви по-рано, че изтощителният двугодишен период в изолация му е дал възможност да се отдаде на ползотворни размисли за живота, семейството и колегите му.

В писмо, изпратено до CNN по имейл преди началото на делото му за изнасилване, Уайнстийн каза, че в това време осъзнал, че е бил погълнат от работата си, компанията и стремежа си към успех. "Това ме накара да пренебрегна семейството си, приятелите си, и да се държа агресивно с хората около мен. В рехабилитация съм от октомври 2017 г. и участвах в програма с 12 стъпки и медитация. Научих се да се отказвам от нуждата си да контролирам всичко и всички около мен", заяви той..

Уайнстийн допълни, че се надява да възстанови кариерата си, ако бъде признат за невинен, но смята да се съсредоточи върху "децата си, здравето и почивката си".

mediapool.bg