Кламер БГ - Новини: Финансов проблем спря предаванията на ТВ+

Финансов проблем спря предаванията на ТВ+

Общество

|
Нед, 25 Апр 2021г. 09:51ч.
Финансов проблем спря предаванията на ТВ+

Телевизия ТВ+ е спряла предаванията и новинарските си емисии. Това потвърди пред dnevnik.bg програмният директор Милена Данева след като журналистът Веселин Дремджиев съобщи във "Фейсбук", че предаването му "Денят с Веселин Дремджиев" няма да бъде излъчено.

"ТВ+ не е получавала заплащане за съдържанието си от "Булсатком" от няколко месеца", написа водещият.

Вместо неговото предаване, което може да се гледа и на канала ТВ1, в петък в 20 ч. беше излъчен концерт класическа музика.

Данева поясни, че задължения са натрупани в продължение на месеци и от други разпространители, но "Булсатком" е най-големият.

Тя не коментира размера на задължението, но отбеляза че дружеството - собственик на телевизията, "Розенфелд", вече не е в състояние да генерира заплати.

Почти всички от екипа на телевизията са пуснати от работодателя в "престой" засега за седмица, но тя не изключи той да бъде удължен.

"По отношение на този финансово-търговски спор, всяка от страните казва своята гледна точка, но едно е ясно, че през всичките тези месеци е имало доставка на съдържание от страна на "TV+", част от което съдържание е и "Денят с Веселин Дремджиев", то е било фактурирано, а защо не е бил плащано, това си е техен въпрос, но така или иначе, стоката е била осигуряванa", каза Дремджиев пред БНР.

mediapool.bg