Кламер БГ - Новини: Фестивалът за документално кино Master of Art тази година е онлайн

Фестивалът за документално кино Master of Art тази година е онлайн

Общество

|
Четв, 09 Апр 2020г. 15:13ч.
Фестивалът за документално кино Master of Art тази година е онлайн

Фестивалът за документално кино Master of Art тази година ще е онлайн. Първото виртуално издание на фестивала ще може да се гледа от 9 до 30 април с абонамент през Neterra.TV.

Първоначалните планове бяха прожекциите да са в кино "Люмиер", но заради мерките срещу разпространението на коронавируса, това е невъзможно. За това организаторите местят прожекциите онлайн

В програмата са включени над 28 от пълнометражните филмови заглавия от петото издание на фестивала "Master of Ar", както и пълният набор от късометражни филми, включени в тазгодишното програма. Два български документални филма за изкуство ще имат своята премиера в онлайн изданието на филмовия фестивал.

Фестивалът е единствен по рода си в Югоизточна Европа. Негов създател е журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин. Достъпът до филмите от програмата е възможен само от България, но за цялата страна. Общата цена за всички заглавия от онлайн фестивала е 10 лв.

Средствата, събрани от билети, са предназначени изцяло за организатора на фестивала, в помощ на културата в тези трудни времена.

Програмата с пълния списък може да изтеглите от тук.

mediapool.bg