Кламер БГ - Новини: Руски бижутер изработи коронавирус накит

Руски бижутер изработи коронавирус накит

Общество

|
Ср, 01 Апр 2020г. 19:02ч.
Руски бижутер изработи коронавирус накит

Сребърна висулка във формата на коронавирус стана хит в социалните мрежи в Русия, макар реакциите да са противоречиви – от вярване, че може да е талисман за носещите я, до критики за печелбарство в момент на криза, предават руски медии.

Висулката е изработена от бижутера Павел Воробьов от град Кострома на 335 км североизточно от Москва. Той твърди, че е проектирал накита в знак на подкрепа на лекарите, които се борят със заразата, а не иска да използва здравната криза за пари.

"Нашата цел и мисия с този проект е да подкрепим нашите лекари", каза Воробьов, който е собственик на едноименния бранд за медицински бижута, пред радио "Говори Москва" в неделя. Според него било напълно естествено да се произведе този накит, който можело да се ползва както като талисман или амулет срещу заразата, така и в знак на победа над вируса.

Той обяснява, че фирмата му започвала да работи върху дизайна на бижуто веднага след като чула за вируса, още дори преди в Русия да са чули за него.

По думите на Воробьов има голям интерес към висулката, която е изработена от чисто сребро, унищожаващо микроби. Тя се продава за 1000 рубли или 12 долара, а ако е с верижка, цената става 2 хил. рубли.

Вече били доставени около 1000 бройки от бижуто в целия свят, обяснява Воробьов.

mediapool.bg