Кламер БГ - Новини: Роман за счупения човек, разказан от Албена Стамболова в "Дневник на артиста"

Роман за счупения човек, разказан от Албена Стамболова в "Дневник на артиста"

Общество

|
Пет, 09 Дек 2022г. 07:58ч.
Роман за счупения човек, разказан от Албена Стамболова в "Дневник на артиста"

Роман за счупения човек, разказан от Албена Стамболова в

Новият роман на Албена Стамболова "Дневник на артиста" ще бъде представен на 10 декември в 17.00 ч, НДК, 4 етаж.

Какво може да очаквате от тази книга?

Смел и разтърсващ роман за счупения човек, който много рядко става литературен герой. Истинско събитие е, че го виждаме толкова автентичен в "Дневник на артиста".

Един млад мъж, който внезапно е изгубил родителите си, превръща своята самота в крепост. Той е разкъсван между желанието да разбере себе си и усещането, че трябва да се остави да бъде диагностициран. Невъзможно му е да живее в действителността, която намира за абсурдна, затова се опитва да изгради от болезненото си детство нов живот в херметичен свят, който му се струва по-поносим.

През темите за любовта, живота и смъртта романът пита какво всъщност е реалността - онова, което другите възприемат като случило се, или изживяното в тишината на човешкото съзнание, във възприятията на тялото и сетивата? Сюжетът остава докрай тревожно напрегнат от загадката какво действително се разиграва - споделеното от героя в Дневника или описаното от разказвача.

С много усет, емпатия и психоаналитичен опит Албена Стамболова осветява труднодостъпните места на психичното.

Албена Стамболова е автор на четири романа, два сборника с разкази и монографията Боледуване в смъртта - психоаналитично изследване. Творческите ù занимания включват много преводи от френски, както и анализи на вълшебни приказки. Книгите ù са превеждани в САЩ, Полша, Чехия и Сърбия.

mediapool.bg