Кламер БГ - Новини: Родопски фест припомня очарованието на планината

Родопски фест припомня очарованието на планината

Общество

|
Четв, 19 Май 2016г. 13:36ч.
Родопски фест припомня очарованието на планината

"Припомнете си вечерите край огъня, вкуса на бабините манджи и очарованието на песните, изпълнени под звездите. Заведете децата си в света на игрите от едно време и им покажете, че могат да се забавляват без интернет и високотехнологични джаджи". Така организаторите на "Бардово Бърдо Фест" рекламират най-новия планински фестивал, който цели да опресни представата на градските хора за очарованието на планината.

Фестът ще се проведе в закътаното родопско селце Киселчово, където група ентусиасти от Центъра за изкуства и занаяти "Артел 13" в продължение на години полагаха безвъзмезден труд, за да възстановят изоставените къщи. Сега те се опитват да вдъхнат още живот в родопското село.

"Развлеченията сред природата са основен акцент на фестивала, затова и детските кътове ще са обособени на поляната. Детската програма ще включва състезания и игри на народна топка, стъклени топчета, ластик, федербал, "Не се сърди, човече!", "Дама", "Домино", "Стражари и апаши”, "Кър" и много други. Разбира се, всеки възрастен, запазил детското в себе си, също би могъл да се включи в игрите!", обещават организаторите.

На феста ще се приготвят традиционни родопски ястия като чеверме, пататник и пареник,

"Бардово Бърдо Фест" ще има и озвучение. За него ще се погрижат "Ша Ша”, "Замунда банана бенд", дует “Морски струни”, “3 о’ СТАВА”, Емил Ангелов, Даниела Пенева и Румен Спасов, Митко Динев, дует Светлана и Атанас Стоянови, Виктор Макаров.

mediapool.bg