Кламер БГ - Новини: Робърт Редфорд слага край на актьорската си кариера

Робърт Редфорд слага край на актьорската си кариера

Общество

|
Вт, 07 Авг 2018г. 21:02ч.
Робърт Редфорд слага край на актьорската си кариера

Холивудският ветеран и носител на Оскар Робърт Редфорд обяви, че следващият му филм "Старецът и пушката", който излиза на екрана този септември, ще е последният в актьорската му кариера.

Така след 60 години в киното, 81-годишният актьор и режисьор за последен път се превъплъщава в образа на един от легендарните американски престъпници Форест Такър, който има 17 обира на банки зад гърба, извършени в продължение на 60 години. След всеки обир е бил арестуван и пращан в затвора, откъдето е успявал да избяга. Живял е под друго име и се е оженил, докато продължил да разширява криминалното си досие.

Още през 2016 г. Редфорд каза в интервю, че е уморен от актьорството и предпочита да се фокусира върху режисьорската си дейност.

"Никога не казвай никога, но аз вече взех добре обмислено решение, че е време да се откажа от актьорството и да вървя към пенсиониране след всичко, което правя откакто бях на 21 години", каза Редфорд пред списанието "Ентъртейнмънт Уикли",

"Мислех си: Добре, стига толкова. И защо да не напусна с нещо толкова обнадеждаващо и позитивно", добавя той.

Актьорът обяснява, че Такър е бил "чудесен образ за изиграване от сегашната точка на моя живот".

Редфорд добива голяма популярност в киното през 1967 г. с филма "Боси в парка", където играе с Джейн Фонда. Затвърждава звездната си слава с ленти като "Жилото" и "Цялото президентско войнство". Сред най-известните му участия са тези във фирмите "Буч Касиди и Съндънс Кид" и "Отвъд Африка",

През 1980 година получава наградата Оскар за режисьорския си дебют с "Обикновени хора", а през 2002 г. получава отличието за цялостен принос към киното.

Запитан дали ще се откаже и от режисьорската си кариера, Редфорд казва: "Ще видя".

mediapool.bg